Kort economisch coronanieuws van 25 mei

Door: FHI
  • Nederland blijft vasthouden aan zijn weigering om Italië en Spanje te helpen door middel van giften. Samen met Oostenrijk, Zweden en Denemarken wil ons land wel leningen verstrekken, meldt het FD.
  • De crisismaatregelen van de Franse regering om het land door de coronacrisis heen te loodsen hebben tot nu toe 450 miljard euro gekost, circa 20 procent van het bbp. Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno le Maire gezegd op BFM TV.
  • Volgens cijfers van het Statistisches Bundesamt is de Duitse economie in het eerste kwartaal met 2,2 procent gekrompen. Dat is de grootste daling sinds de kredietcrisis in 2009.
  • Medische hulpmiddelen, zoals mondkapjes, moeten weer in Europese fabrieken worden gemaakt. Dat bepleit chirurg Joost van der Sijp, mede-oprichter van Greencycl, op BNR. Greencycl stelde in opdracht van het AD vast dat bijna de helft van mondkapjes die in verpleeghuizen worden gebruikt onveilig zijn.
  • MKB-Nederland, ONL en Koninklijke Horeca Nederland wil dat de overheid de kosten voor het uitbetalen van de wettelijke transitievergoeding vergoedt voor noodlijdende mkb-bedrijven. Vakbond FNV noemt dit plan op RTL Z onbespreekbaar.

GOTO ORIGINAL ARTICLE